onsdag 16 januari 2013

Mätaren snurrar

Idag damp räkningen för decembers elförbrukning ner, hela 3571 kWh förbrukade, usch och fy, det blir en stor post i räkningshögen det. Tur att jag jobbade lite under helgerna förra månaden, det gör betalningen lite lättare.

December var en kall månad, januari har hittills varit relativt mild, så förhoppningsvis blir det lite lägre elförbrukning när nästa räkning kommer.

Hur ser din förbrukning ut, använder ni mycket el?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Perssons Pengar sa...

Hej,
Oj, ja det var ingen liten förbrukning ni hade. Hur är det, har ni direktverkande el mån tro? Det är dock en intressant post att följa och föra statistik över, eftersom man på så många olika sätt kan bidra till att reducera sin förbrukning. Dock rår man ju inte över vädret, så är det ju. Själv hade vi "all-time-high" i december, även om förbrukningen var i sammanhanget låg.

http://perssonspengar.blogspot.se/2013/01/elforbrukning-december-2012.html

Mvh Persson

PS. Bra blogg du har. Har följt den en tid och nu startat en egen blogg. Keep up the good work.

Anonym sa...

Hej vår förbrukning hamnade på 2800kwh för december men i år så lyckas jag få ett 3 månadersbundet avtal på telinet med 26öre november,december,januari....jämfört mot 58 öre 2011....
så totalt 0,8875 kronor mot 1,2875 kronor= 0,4x2800=1120 kronor
Mvh Johan

Anonym sa...

Senaste förbrukningen var 70 kWh för januari månad, dvs 2% av din förbrukning.
Jag siktar på att halvera min elförbrukning till 30-40 kWh per månad (total förbrukning 400-500 kWh per år) inom tidsperioden två år.

nonhosonno sa...

Perssons Pengar: Vi har vattenburen med elpanna. Skall ta och kolla in din förbrukning och blogg. Tackar, skoj att du gillar min blogg :)

nonhosonno sa...

Anonym Johan: Bra 3-mån avtal där, perfekt över höst/vinter.

nonhosonno sa...

Anonym: 70 kWh är en riktigt trevlig förbrukning :)