torsdag 22 november 2012

Betala med kort på nätet

Idag har nästan alla någon gång handlat på nätet. För bara några år sedan så handlade man kanske bara de senaste teknikprylarna och någon cd skiva, medan man idag handlar betydligt fler saker online. Idag kan man egentligen hitta det mesta på nätet, allt ifrån kläder, skor, teknikprylar till att köpa resor. Detta ökar inte bara utbudet för dig som kanske bor i en mindre stad, utan det pressar även priserna, eftersom näthandlarna inte måste betala för en massa dyra lokaler, vilket resulterar i att du som kund sedan får betala detta.

Det förmodligen vanligaste sättet att betala online, är genom att använda ett betalkort, alternativt ett kreditkort. På den här sidan kan du jämföra olika typer av betalkort, så som ICA kort, VISA, Mastercard osv.

Skillnaden på ett betalkort samt ett kreditkort, är att du med den förstnämnda, måste ha pengar, alltså täckning på kontot innan man handlar, men pengarna dras oftast 15-45 dagar efteråt, så ränta lyfter man under hela den perioden på ett betalkort, trots att man kanske har köpt en massa saker på kortet. Ett kreditkort är som namnet antyder en kredit där ränta utfaller om man nyttjar den.

Som sagt så blir det allt vanligare att handla på nätet, men idag kan du inte bara hitta nästan allt online att köpa, utan konkurrensen bland olika återförsäljare hårdnar, vilket är ytterligare en fördel för dig som konsument. Ett komplement till det är att det på senare tid dykt upp en rad prisjämförelsesidor på nätet, där du helt enkelt kan jämföra priset på en viss produkt online.

Ofta blir man förvånad över hur mycket priset på en produkt kan skilja sig mellan olika återförsäljare, därför kan du som konsument spara otroligt mycket pengar genom att jämföra priset först, och handla sen.

Glöm inte bort bonuspoäng

Många internetbutiker har olika typer av bonustrappor, antingen kan detta vara om du köper för en viss summa, så kommer du högre upp på bonustrappan och därmed får finare bonusar. På samma sätt kanske du får rabatterade priser, eller gratis frakt om du handlar för ett visst belopp. En butik online som kör med detta system är CDON.

Sen brukar man även kunna undvika vissa avgifter, så som postförskott, eller fakturaavgift om man istället använder ett betalkort och betalar allt på en gång. Detta uppskattar handlarna och ger dig därför rabatterat pris på detta.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

Frirre sa...

Skillnaden på ett betalkort samt ett kreditkort, är att du med den förstnämnda, måste ha pengar, alltså täckning på kontot innan man handlar, men pengarna dras oftast 15-45 dagar efteråt, så ränta lyfter man under hela den perioden på ett betalkort, trots att man kanske har köpt en massa saker på kortet.

Nja. Mig veterligen dras pengarna direkt när du handlar med betalkort. Sen är det så att vissa näthandlare väljer att dra pengarna när varan levereras istället för när den beställs men det har ju inget med vilket kort som används.

nonhosonno sa...

Oops, blev lite fel där, tack för påpekandet.

Per Penning sa...

CDON är helt livsfarligt att gå in på numera - de har allt. :)

nonhosonno sa...

Hehe ja där finns det mesta, risk att man kommer därifrån med tom plånbok :)