måndag 29 augusti 2011

Tjockisens paradis


Ja det är tydligen hemmet det, tjockisens paradis, den här sommarens ledighet har satt sina tydliga spår, vågen visar idag den 29 augusti 2011 på rekordvikten 108,1 kg.

Har inte vågat väga mig på ett litet tag, men känt att det barkar åt fel håll, så har försökt gå över åt lchf hållet igen, men gud vad svårt det är när inte man bestämt sig 100%, det blir lätt en pizza och en öl eller två.

Har tidigare haft en lyckad viktnedgång med lchf, då jag gick ner 7,5 kg på 5 veckor och totalt ca 12-13 kg innan det började vända igen, då jag återgick till mer kolhydrat rik mat.

Nu har tiden kommit för en förändring, det fungerar inte att sakta men säkert äta och dricka sig stor, kroppen tar stryk.

Första steget får bli att från och med nu är det slut med godis och läsk, no more sugar! Ställa om kroppen mot en hälsosammare livsstil, sen börja minska på kolhydraterna i maten.

Första delmålet är -10 kg till årsskiftet, alltså på 4 månader hamna under 100-strecket.

Är det någon mer därute som känner sig övermogen? Någon mer som bestämt sig för att gå ner i vikt? Vilken metod du kommer använda spelar ingen roll, Atkins, Cambridge, GI, LCHF, Pulverdieter, Viktväktarna, VLCD, etc

Skriv gärna en rad i kommentarsfältet om ditt delmål/mål, vem du är etc och din bloggadress om du har en, så sammanställer jag ett litet inlägg, så kan vi sporra varann!

Är DU på? Nu kör JAG!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 kommentarer:

john sa...

Hoppas du lyckas med dina viktmål!

Tränar du någons slags konditionsträning eller gym? Det kan göra underverk för förbränningen. Ett hårt träningspass håller igång förbränningen minst 12 timmar efteråt.

Mvh //Ekonomisk Trygghet

nonhosonno sa...

Tackar!

Nej ingen träning, och det är givetvis en del av problemet, har börjat flera gånger men slutar innan det flyter på, måste skärpa mig där.

Anonym sa...

Lchf = ej trovärdigt
http://mobil.dn.se/c.jsp;jsessionid=AF21E5A9485E21DB484DEC4D08791306.rocco4?cid=25495971&item=http%3a%2f%2fwww.dn.se%2fm%2fmobile%2farticle%3fid%3d678147__Article&rssid=25487531

nonhosonno sa...

Hej Anonym, det är väl tyvärr så att det finns starka intressenter inom det mesta, så man får göra det bästa och sålla efter eget tycke och smak, det finns många olika intryck och åsikter där ute.

Anonym sa...

Jag delar upfattningen att LCHF inte är ett vettigt val för dem som seriöst är måna om sitt hälsotillstånd. Enkelriktade, förenklade metoder att nå rapida resultat utan att ändra sin livstil är uppenbart en tillfällig lösning som i bästa fall genererar i viktminskning kortsiktigt utan alltför stora hälsodefekter.

Hoppas du/alla lyckas men without pain no gain..

Conrad sa...

Anonym 18:04 har rätt. Det är inte sunt med dieter där man lurar kroppen. Jag har förutom att dra ner på dumheter köpt mig en rolig cykel och börjat pendla 10 km till jobbet. Det ger en viktnedgång på 1 kg i månaden förutom bättre kondis och mycket pengar insparade i bussbiljetter. Det har tagit lång tid för dig att öka vikten,
varför söker man då efter quick fix för att minska den?

nonhosonno sa...

Ja det bästa är givetvis att börja röra på sig mer och sluta med godis, inget godis på 4 dagar nu :)